Palvelut

Palvelut

Kunnalliset palvelut

Vuorelassa on päiväkoti, nuorisotalo ja kirjasto, terveyskeskus, hammaslääkäripalvelut, laboratorio – ja neuvolapalvelut sekä lasten päivähoitopalvelut.

Vuorelassa on koulu, jossa opetetaan luokka-asteita 1-6. Koulussa on noin 300 oppilasta

Seurakunnan palvelut

Vuorelassa on Vuorelan kirkko eli Toivalan - Vuorelan seurakuntakeskus. Sen kirkkosalissa vietetään jumalanpalveluksia ja juhlia, kerhotiloissa kokoontuvat eri-ikäisten ryhmät ja partiokolossa partiolaiset. Vuorelan kirkolla palvelee myös diakoniatoimisto.

Yksityiset palvelut

Kylällä on kaksi päivittäistavarakauppaa: S–market ja K– market sekä päivittäistavaroita huoltoaseman yhteydessä myyvä K-Extra. Kylällä on myös apteekki sekä Kylpylähotelli Kunnonpaikka, jossa on uima-altaita, kuntosali, squashhalli ja liikuntasali. Kunnonpaikan rannalla voi myös pelatarantalentopalloa, frisbee- ja minigolfia.

Liikunta- ja vapaa-aikapalvelut

Vuorelan eittämätön maisemallinen vahvuus on Kallaveden vesistö- ja rantamaisemat ja taajaan asutun alueen välitön kosketus maaseutuluontoon. Simpan rannassa on hyvä uimaranta, jonka yhteydessä on myös Simpan maja, jossa on sauna sekä talvisin Vuokun ylläpitämä avantouintipaikka ja latukahvila.

Koulujen pihoilla tai välittömässä läheisyydessä on pelikentät. Kuntoutuskeskuksen ympäristössä kulkee kuntopolku, josta on yhteys Vuorelan koululle. Talvisin Kunnonpaikasta ja päiväkoti Pikku Siilistä on yhteyslatu Vuorelan koululle ja jääladun kautta Paasisalon kuntopolkuun ja ulkoilualueeseen, jossa kiertää myös luontopolku. Jääladut ylläpidetään Simpan majalta Tomperin saareen. Tomperissa on ympäri vuoden kaikille avoin luonnossa liikkujien tukikohta, jossa on taukotupa, keittokatos, laavu ja kaivo. Sen omistaa Siilinjärven seurakunta ja sitä hallinnoi Vuorelan Kunto.

Vuorelalaisia palvelevat myös Toivalan puolella olevat jäähalli ja tekonurmikenttä.

Kyläkysely osoittaa, että palveluiden tila Vuorelassa on kokonaisuudessaan hyvä. Yksityiskohtaiset yhteenvedot asukkaiden käsityksistä mitkä palvelut toimivat hyvin ja missäon pahimmat puutteet selviävät seuraavasta taulukosta.

Kyläkyselyn tuloksia