Simpan ranta, uimaranta, avantouinti, hiekkaranta.
Simpan uimaranta, talvisin mahdollisuus myös avantouintiin.

Liikunta

Vuorelassa on monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen ja ohjattuun liikuntaan. Täällä voi ulkoilla ympäri vuoden rauhallisissa ja kauniissa maisemissa. Valaistuja lenkkipolkuja ja pyöräteitä on asutusten välissä. Rannan tuntumassa kiertää 2 frisbeegolf rataa (Kunnonpaikka, koulun ranta). Lähimetsissä voit marjastaa, sienestää ja suunnistaa. Paasisalosta löytyy myös opastettu luontopolku ja laavu. Hanhimäessä on 1. maailmansodan aikaiset juoksuhaudat. Vuorelassa on uusitut ja monipuoliset leikkipuistot lapsille, lisäksi alueella on hyviä pulkkamäkiä.  Lähiliikunta alueella voi kesäaikaan pelata monia lajeja, talvisin alue on luistelukäytössä. Hiihtolatuja on kaikentasoisille hiihtäjille; Paasisalossa ja Hanhimäessä on mäkiset reitit ja jäällä tasaiset ladut. Koirapuisto on keskustan läheisyydessä. Kallavedellä on hyvät kalastus- ja vesiurheilumahdollisuudet.  Lisäksi täällä on paljon aktiivisia urheiluseuroja ja yrityksiä joiden kautta pääsee helposti kuntoilemaan. 

VuoKu, paikallinen urheiluseura kaiken ikäisille
Monitoimiseura: rullakiekko, salibandy, street hockey ja frisbeegolf
Toivalan Urheilijat, jalkapalloseura

Kylpylä-hotelli Kunnonpaikka, ryhmäliikuntatunnit, uinti, vesiurheiluvälineiden vuokraus (esim. sup-lauta, kanootti, soutuvene)

Kuntokeskus Pyramidi

Vuorelan Ässät, Harrastejääkiekkoseura

Hiihtoladut talvisin, katso ajantasaisia latutietoja tästä linkistä 

Siilin Rasti, suunnistusrastit Vuorelan alueella  Hanhimäessä ja Paasisalossa.

Vitostien toisella puolen Toivalassa (1 km päässä torilta) on Toivalan Tuplajäät. Siellä on yleisöluisteluvuoroja ja Kuopiolaisten  urheiluseurojen harjoituksia, esim. Kalpa (juniori jääkiekko) ja KuLs (muodostelmaluistelu ja yksinluistelu). 

Siipe, Siilinjärveläinen pesäpalloseura harjoittelee myös Vuorelassa. 

Kasurilan hiihtokeskus⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, laskettelu ja hiihtokeskus n 7 km päässä

Lähiliikunta alueella voi pelata kesäisin mm. katukorista, tennistä, padelia, pesäpalloa, picle ballia. Padel kentän vuokrausohjeet löytyvät etusivulta.
Vuorela leikkipuisto.
Laaksopolun leikkipuisto
Frisbeegolf rata kulkee rannan tuntumassa.
Paasisalon laavu, retkeily, patikointi.