Virkisty vesillä

Siilinjärven seurakunta omistaa Pohjois-Kallavedellä monia saaria, joita saa käyttää virkistykseen ns. joka miehen oikeudella. Niihin saa rantautua ja leiriytyä, ja niissä voi marjastaa ja sienestää. Saaret ovat Tomperi, Ilves, Palokas, Taipalinen, Honka, Havukka ja Satikka.

Tomperiin on talkootyönä, yhteistyössä seurakunnan ja VuoKun kanssa, rakennettu taukotupa, laavu, kesäkeittiö, halkovarasto ja puusee. Nämä ovat tarkoitettu kaikkien luonnossa liikkuvien käyttöön lyhyeksi ajaksi. Saaressa ei ole majoittumistiloja eikä teltta-aluetta yöpymistä varten. Venelaituri sijaitsee Tomperin lounaispuolen rannalla. Talvisin Siilinjärven kunta ylläpitää hiihtolatua ja luisteluväylää Tomperin saareen, latu lähtee Simpan uimarannasta (n. 3,5 km). Vieressä kuvia Tomperista.

Ilves saaren länsipäässä on Roskaroope jätepiste, joka on vesillä liikkujien käytössä. Ilveksen eteläpäässä, solassa, on suojaisa ja hyväkuntoinen nuotio&telttapaikka, jossa hiekkapohjainen matala uimaranta.

Rauniohonka-niminen luonnonsuojelualue muodostuu Honka, Havukka ja Lokki saarista sekä neljästä pienestä luodosta. Luodot ovat lintujen pesimäluotoja ja lintujen pesimäaikaan niihin on maihinnousukielto! Honkasaaressa on muinaishautoja, jotka näkyvät kiviröykkiöinä. Kiviröykkiöillä liikkuminen on sallittu, mutta kivien kääntely ja kerääminen on kiellettyä.

Sorsasalossa on laavu, jonne pääsee tietä pitkin tai vesiteitse. Laavu on rinteessä, josta aukeaa upea maisema Kallavedelle ilta-auringon suuntaan. Rannassa on hyvä laituri johon pääsee moottoriveneellä, myös kajakille/kanootille lovi mistä pääsee nousemaan laiturille.

Kunnonpaikassa on vuokrattavissa kesäisin mm. soutuveneitä, kajakkeja ja sup-lautoja. 

Tutustu koko valikoimaan tästä linkistä ja lähde rohkeasti virkistymään vesille !