Yhdistystoiminta

Tällä sivulla on tietoja Vuorelassa toimivista yhdistyksistä ja yhteisöistä

Vuorelassa on monella eri toimintalohkolla toimivia yhdistyksiä ja toimijoita. Seuraavassa on lyhyesti kerrottu heidän toiminnoistaan.

Vuorelan kunto

Vuorelan Kunto (VuoKu) on Etelä-Siilinjärvellä, Vuorelassa ja Toivalassa toimiva yli 800 jäsenen kuntoliikuntaseura, joka järjestää monipuolisia liikunta-mahdollisuuksia lapsille ja aikuisille esim. jumppia ja tanssiliikuntaa vauvasta vaariin, vesijumppaa, avantouintia, pallopelejä, kehonhuoltoa,kulttuurimatkoja ja ylläpitää hiihtolatuja. Katso tarkemmin www.vuorelankunto.fi.

.

Vuorelan kylätoimikunta on viettänyt hiljaiseloa jo useamman vuoden ajan. Kyläsuunnitteluprosessin loppuvaiheessa kylätoimikunta on järjestäytynytuudelleen puheenjohtajanaan Tarja Korhonen. Kyläsuunnitelman toteutusvastuu on Vuorelan kylätoimikunnalla. Kylätoimikunta ei ole muistatoimijoista erillään, vaan se on toimivien yhteisöjen ja kansalaisten yhteenliittymä.

Vuorelan Martat

Vuorelan Martat on vuonna 1971 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja arjen hallintaa sekälisätä kotitalouden arvostusta. Martat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa joko järjestötilassa tai Vuorelan kirkolla. Puheenjohtajana toimii EijaLaitanen, sihteerinä Anneli Kröger sekä tiedottajana Aira Voutilainen.

Vuorelan Veikot

Veikot aloitti toimintansa urheilun saralla keväällä 2003. Toiminta käynnistyi salibandyllä. Keväällä 2004 Veikkojen uusin aluevaltaus oli Suomessa ensi kertaa järjestetyt katulätkän SM-kisat. Syksyllä 2004 Veikoista tuli rekisteröity yhdistys.

Virallisena yhdistyksenä Veikot on osallistunut kolmen kauden ajan Suomen Salibandyliiton sarjoihin. Koko historiansa Veikot on myös pelannutrullakiekkoa. Seura on saavuttanut kansallista menestystä. Lisää tietoa Veikkojen toiminnasta löytyy https://veikot.fi/ - sivustolta.

Vatary (Vanhempaintarharyhmä)

Vatary tulee sanoista Vanhempain Tarharyhmä, joka on päiväkoti Pikkusiilin ja Vuorelan päiväkodin yhteinen vanhempaintoimikunta. Toimikunnalla onpitkät perinteet jo 1990- luvun alkupuolelta. Aktiivisia vanhempia toimikunnassa on kahdeksan. Toimikunta kokoontuu suurin piirtein joka kuukausi.Kokouksissa on mukana myös molempien päiväkotien johtajat.

Pääsääntöisesti tehtävänä on varainhankinta. Toimikunta pitämää puhvettia Poppi- kisoissa pari kertaa vuodessa ja järjestää vuosittaista KevätZäpinöitä,jotka pidetään Pikkusiilin pihassa. Viime joulun aikaan varoja kartutettiin myymällä seinäkalentereita, joissa oli päiväkotilasten tekemiä töitä. Kerätyillä rahoilla lapsille järjestetään mm.

konsertteja, joulupukkivierailuja, hevosajeluja ja hankitaan mahdollisuuksien mukaan myös tarvikkeita.

Vanhempaintoimikunta haluaa olla yhteistyössä päiväkotien kanssa. Toimikunta tuo esille vanhempien ajatuksia päiväkodin arjessa ja päätöksiä tehdessä.

Vataryn puheenjohtajana toimii Sanna Matilainen.

TOU, Toivalan Urheilijat

Nimestään huolimatta TOU:n toiminta ulottuu myös Vuorelaan. Toivalan Urheilijat ry toimii kasvattajaseurana yhteistyössä alueen vanhempien, yhteisöjen ja muiden seurojen kanssa. ToU:ssa arvostetaan kaikkia lajeja, joissa lapsi ja nuori voi kehittyä omin edellytyksin. Seurassa keskitytään jalkapalloiluun. Lisäksi järjestetään mm. lasten sarjajuoksut ja koko perheen yhteinen ulkoilutapahtuma talvella lasten hiihtojen ohessa sekä Zumbaa. Lisätietoa: http://www.toivalanurheilijat.fi/

Vuorelan Ässät (jääkiekkoseura)

Jääkiekon ystäville harrastusmahdollisuus avautuu Vuorelan Ässien kautta. Lisätietoa on saatavilla osoitteesta: www.facebook.com/VuorelanAssat

Seurakunnan toiminta

Vuorelan kirkko eli Toivalan-Vuorelan seurakuntakeskus on monipuolinen toiminnan talo - yksi Vuorelan yhteisöllisen taajaman merkittävistätoimintapaikoista. Sen kirkkosalissa vietetään jumalanpalveluksia ja juhlia, kerhotiloissa kokoontuvat eri-ikäisten ryhmät ja partiokolossa partiolaiset,Kuilun Kulkijat ry. Vuorelan kirkolla palvelee myös diakoniatoimisto. Lisätietoja www.siilinjarvenseurakunta.fi.

Osakaskunnat ja metsästysseurat

Vesialueiden käytöstä ja hyödyntämisestä saa parhaiten tietoa alueen osakaskuntien kautta. Vuorelan alueella (Kallavesi) toimii aktiivisesti 3osakaskuntaa.

Metsästyksestä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään metsästysseuraan, joka on Räimällä.

Savonetti (Senioreiden ATK-yhdistys)

Tietotekniikan neuvontaa senioreille vertaisohjauksena harjoittava yhdistys, jolla on toimintapaikka Kunnonpaikassa. Toimintaan kuuluu myös kotonatapahtuva ohjaus. https://www.savonetti.fi/

Kuopion seudun Hengitysyhdistys toimii myös Vuorelassa. Linkistä löytyy tietoa vertaisryhmistä, https://www.hengitysyhdistys.fi/kuopionseutu

Yhteenveto yhdistystoiminnasta: Vuorelassa voisivat toimintaa ja tapahtumia järjestää myös monet muut järjestöt, joiden jäsenistä osa asuueteläisellä Siilinjärvellä, mutta joiden toiminta on pääasiassa kirkonkylässä.

Tässä on linkkejä Vuorelalaisia palveleviin toimijoihin

Vuorelan Kunto

Toivalan Urheilijat