Miten asuinalueesi tunnettuutta ja imagoa voisi yleisesti kehittää?

Vapaamuotoiset vastaukset

Kunta voisi enemmän ”mainostaa” eteläistä aluetta. Satsaaminen lasten ja nuorten harrastuspaikkoihin etelässä voisi olla parempaa. Se myös luo tuleville/muuttoa tänne harkitseville kuvaa lapsiystävällisestä seudusta

Ei paisuttaa asukastiheyttä ja koko Vuorelaa liian suureksi. Vuorelalalla on hyvä imago juuri sen vuoksi, että sijainti on hyvä ja on vielä metsiä jne. lähellä eikä joka kohtaa ole rakennettu täyteen. Ja peruspalvelut ovat omalla kylällä.

yrittämällä mainostaa nimenomaan nuorille

Järjestetään nuorille ja perheille jotain mikä auttaa jaksamaan tämä koronakurjimuksen ohi. Järjestetään iso tapahtuma ilmais, missä vaikka pizzaa, limsaa, psykologi, nuorille bändi, seurakunnat mukaan!

Jokin vuosittainen tunnettu tapahtuma jota ei muualla ole. Sadonkorjuujuhlat tms. Varsinais-Suomen pienissä kylissä tällaisia on.

Kyläpäivät, toritapahtunat, lasten tapahtumat, urheilutapahtumat ( urheilukenttä).

Kylätoimikunnasta/yhdistyksestä en ollut aiemmin kuullutkaan vaikka olemme asuneet täällä melkein 6v. Yhteisiä tapahtumia, jotka vetävät perheitä puoleensa voisi järjestää. Myös vaikkapa talkoita, mihin alueen yrittäjät voisi osallistua. Helsingissä esim. kaupunki tarjoaa roakapussit ja välineet kaupungonosiin kevään roskankeräystalkoisiin. Enemmän tiedottamista eri kanavissa. Facebookin Vuorela-Toivala puskaradio ehkä tehokkain tällä alueella. Ostarin kunnostus olisi ykkösjuttu imagon nostatukseen.

Aktiiviset, innovatiiviset ja hauskat some-kampanjat ovat tätä päivää!

Tapahtumilla ja somejulkaisuilla

En osaa suositella

Rantajutut kuntoon

Kirjallinen esite asuinalueesta

Nuorekasta näkyvyyttä sosiaaliseen mediaan ja aktiivisuutta ennenkaikkea julkaisuissa.

Kunta huomioisi paremmin Etelä-Siilinjärven liikunta- ja kulttuuripalvelut

Vuorelaa kannattaisi markkinoida keihäänkärkenä läheinen sijainti Kuopioon nähden ja loistavat yhteydet sinne niin julisilla, kuin kevyen liikenteen väylääkin pitkin. Saa asua "maaseudulla", mutta Kuopioon pyyhkäisee töihin tai opiskelemaan vartissa. Polkupyörälläkin reilu puoleen tuntiin. Julkinen liikenne kulkee sinne myös loistavasti ja esim. Savonia AMK:n pääsee bussilla suoraan oven eteen. Pari uutta kerrostaloa Kunnonpaikan ja moottoritien väliselle kaistaleelle ja markkinoidaan ne esim. opiskelija-asuntoina eteenpäin.

Toimijoiden yhteistyö

Imago paranisi, kun siivottaisi teollisuusalueiden tontteja. Kaikenlaisia koneyrittäjien romulaaneja on muodostunut joillekin tyhjille tonteille. Siellä seisoo ruosteisia romukoneita ja jätemaakasoja. Epäsiistin vaikutelman antaa alueesta.

Yläkoulun alue ja Tanhula kuntoon

Kertoa ihmisille, että vaikka paikla ei ole Kuopiossa, se on silti lähempänä keskuskaa, kuin vaikka pirttiniemi

Yleisen siisteyden ylläpitämisellä. Vuorelan torin seutu on kulunut.

Ranta-alueita on raivattu, mutta vielä on pusikoitakin.

Toivottavasti Vuorelan uuden koulun seutu viimeistellään ja se säilyy siistinä.

Ei tässä vaiheessa tarvetta

Toivala on kaunista, maalaismaista seutua. Ympäristön laittaminen kuntoon, pusikoiden ja autiotalojen pihojen hoito olisi hyvästä. Jäätelökioski kesällä. Jotain, mitä varten ihmiset tulisivat käymään täälläpäin.

Autoteiden peruskorjaus Räimänkoski-Siilinjärvi, Räimänkoski-Haaparinne, Räimänkoski-Kehvo. Tiet ovat vaarallisessa kunnossa. Samoille teille tarvitaan myös kevyenliikenteen väylät. Alueelle tarvitaan myös aamuin, päivin ja illoin toimivat bussiyhteydet.

Kauppa tai kauppa-auto klo 16 jälkeen - olisi mahtavaa!

Imago on melko hyvä nykyisellään. Paikallista lehdistöä ja sosiaalista mediaa mahdollista tarvittaessa käyttää.

Palveluja lisäämällä

Twitter-tili?

Vuorelalla on hyvä maine ja hyvä yhteishenki. Kylä on hyvin hoidettu, siisti, virkistyspaikkoja kaivataan lisää, penkkejä, pöytäryhmiä kauniille paikoille, jonne voisi mennä vaikka piknikille vieraiden kanssa, kylää voisi esitellä ja näyttää kauniita maisemia --> sana leviäisi

Yleinen siisteys, parempi näkyvyys kunnan nettisivuilla. Toivalan liikenneympyrän leventäminen Hankkijan kohdalla, valopylväät kaatuvat, kun raskas liikenne ei sovi kulkemaan, tosin ei auto ja iso peräkärrykään kunnolla, koska tien reunaan syntyy asvalttiin reikä.

Joskus voisi järjestää kyläjuhlat (esim. torilla), joita ennen olikin.

+Kunnonpaikan järjestämät juhannusjuhlat ja uudenvuoden vastaanotot olleet hyviä kaiken kansan juhlia!

Nuorisotalon, koulun ja kirjaston tilojen käyttöastetta ja -tapaa voisi laajentaa, kulttuuria, kursseja ja harrasteita, eloa, toimintoja ja niistä tiedottamista; myös koordinoitu tilamarkkinointi tapahtumien, kädentaitojen, luentojen tms. järjestäjäyhdistyksille ja -yrityksille.