Millaisen arvion annat oman asuinalueesi toimivuudesta ja viihtyisyydestä?

Mihin asiaan / asioihin toivoisit muutosta (jatkona yllä olevaan kysymykseen)?

Harrastus mahdollisuuksia lisää, lähinnä hiihtolatujen vähyys on huono asia myös koulujen kannalta

Ilmanlaatu välttävä, tärkeä säästää metsä turvavyöhykkeenä moottoritien vieressä.

Korkeampi meluvalli joillekin kohdille esim. kirkon kohdalle.

Joku jumpututtaa autostereoita niin. Pitäisi tuolle reppanalle hankkia paremmat vehkeet, tai ainakin uusi levy, kun samaa jumputusta päivästä toiseen soittaa, Hermoja raastavaa. =)

Nuorille saatava joku paikka missä he voisivat kokoontua ja olla. Mielestäni ei kuuluisi heidän olla pienille lapsille suunnatuissa paikoissa mopojen ja mönkijöiden kanssa.

Hanhimäen avolouhos on alueelle tosi huono juttu. Räjäytykset ovat kovia, rakennukset ja ihmiset ovat vaarassa. Alue on hirveän näköinen ja jopa juoksuhaudat uhkaavat jäädä tien alle. Meteli on välillä kova :-(

Harrastusmahdollisuuksiin kaipaisin maalatua, kun jäätilanne ollut huono monena talvena. Maalatu pitäisi olla niin, että se palvelisi myös koululaisia.

Harrastusmahdollisuuksia olisi kiva saada enemmän tälle alueelle.

Nuorille pitäisi saada skeitti/scoottiparkki. Olisi kovasti kysyntää ja käyttöä eikä olisi vaikea toteuttaa. Nyt lapset käyvät Siilinjärvellä tai Kuopion Lippumäessä. Tämä vähentäisi turhaa norkoilua ja ilkityötä heille ei kuulumattomissa tiloissa.

Vilkkufillarit myös toimimaan Siilinjärven alueella

Haaparinteellä pitäisi olla pieni kauppa, josta voisi hakea elintarvikkeita ja muita arkitavaroita. Samassa yhteydessä voisi olla kahvila, Veikkaus-piste, kierrätyspiste jne. Tästä muodostuisi helposti Haaparinne-Pyöreälahden "keskus", mikä puuttuu ja mitä kaivataan,

Meluvalleja moottoritien varteen.

Toivalaan oma kauppa/kahvila/ravintola/baari

Nuorille skeittipaikka.

Nyt ikääntyvät koteloituvat kerrostalo asuntoihin. Senioritalo/yhteisöasuminen Vuorelassa puuttuu. Kylätoimikunta voisi ottaa asian valmisteluun nyt, kun valtio tukee edeullisten talojen rakentamista antamalla rahaa puolet asunnon hinnasta. YLE uutisointi 29.4.21. Tontteja on Vuorelassa tarjolla uudessa kaavassa. Toivon, että kylätoimijat ja kunta voisivat käynnistää hankkeen, kuten TIIMINKI noin 10 vuotta sitten. Silloin valtio eikä kunta tullut aktiivisesti mukaan.

Ranta-alueet käyttöön asukkaille


Autoliikenteen melulle ei kai voi mitään- on kasvanut todella paljon viime vuosina, mikä pilaa tunnelman. Muutto pois on jatkuvasti mielessä.

Ei lisä rakentamista Paasisaloon!

Tonttien saatavuus lisäisi asukkaita ja "elävyyttä"

Mopopojat kesäisin vähän kauemmaksi kauppakeskuksessa, koska häiritsee omaa nukkumista.

Haaparinteen eteläosassa moottoritien melu on yllättävän kova, vaikka ilmeisesti mittausten mukaan ei ylitä mitään ohjearvoja. Meluvallien toteutusta voisi parantaa

Jännevirran veneenlaskupaikka kaipaa kunnostusta.Laituri on rikki.

Pyöreälahti rakentuu vasta, joten asiaan kuuluu rekat, kivikuormat ja pöly.

Kevyen liikenteen väylät Vuorelan kylän alueella ovat huonossa kunnossa. Hiihtolatuverkosto voisi olla laajempi. S-Marketin alue on valitettavasti nuorten yleinen kokoontumispaikka, joka heikentää katukuvaa.

Savon Sellun vaikutus ilmanlaadun heikentäjänä korjattava

Toivalan koulujen lähelle alemmat nopeusrajoitukset tms, tai ihan poliisivalvontaa, autojen nopeudet aika kovia. Samoin mopoilla ajellaan aika holtittomasti pääkaduilla ja pikkukaduilla, voisiko kerrata liikennesääntöjä vaikka jonkun poliisin liikennepartion kanssa.


Toivalan metsäkaistale ihana, sen kunnossa pitämistä jatkossakin.

Jälä järven rantamaisemiin tai Haaparinteen ympäristöön, metsään voisi tehdä vaikka jonkun luontoreitin. Saman tyyppinen kuin Paasisalossa. Pari laavua ja hyvät opasteet sinne. Kesällä voisi kulkea maastopyörällä tai jalan ja talvella vaikka hiihtäen.

24h ABC liikenneaseman voisi sijoittaa nykyisen Toivalan ST1:n paikalle. ST1:n kiinteistö alkaa olla jo aika elämää nähneessä kunnossa.

Kunttarin ranta kuntoon

Nuorisolle oleskelupaikkoja kaivataan. Samoin harrastusmahdollisuuksia esim. skeittiparkki.

Kulkuyhteydet, kevyt liikenne väylät

Luonnon hyödyntäminen ja sen yleinen siisteys.

Lenkkipolut

Nuorille oleskelupaikkoja, jossa saisivat rauhassa kokoontua ja viettää aikaa. Nyt tuntuu, että ovat joka paikassa vain tiellä.

Mopoilijoille oma alue ajeluun/mopojen laittoon.

Okt tontteja, juoksurata, rekkitankoja Laaksopolun puistoon, nuorisolle alue jossa voi harrastaa myös kesällä. Tähän sopisi koulun hiekka-alue hyvin. Muutama katukorisalue, rullakiekkomaalit, futismaalit (tekonurmiareena), skeittialue/parkki (ramppi), voisiko harjua hyödyntää vaijeriliukualueeseen/seikkailureittiin?

Roskat roskiksiin ja koirankakat koiranomistajien matkaan.

Kehvon ja Räimäntien perusparannus, liikenteen valvonta (nopeudet)

Hornettien ääni häiritsee usein, siihen kuitenkaan tuskin tulee muutosta. Leikkipuistoihin voisi panostaa ja niitä kunnostaa, lapsiperheitä kun asuu paljon. Esimerkiksi joku teemaleikkipuisto olisi lapsille mieleen. Toivalan alueellekin voisi tehdä laavun tai grillauspaikan jonkun pienen luontopolun varteen. Ollaan käytetty paljon Paasisalon laavua. Autotiet alkavat paikoittain olla melko huonossa kunnossa ja aika kapeita etenkin talvisin.

Moottoritien melu (meluvalli)

Betoniaseman melu/ saasteet

Autoteiden peruskorjaus Räimänkoski-Siilinjärvi, Räimänkoski-Haaparinne, Räimänkoski-Kehvo. Tiet ovat vaarallisessa kunnossa. Samoille teille tarvitaan myös kevyenliikenteen väylät. Alueelle tarvitaan myös aamuin, päivin ja illoin toimivat bussiyhteydet.

Liikenneyhteydet palveluiden äärelle vanhempaa väkeä ja autottomuutta ajatellen

Vuorelasta puuttuu kokonaan senioriasumiseen soveltuva esim. kerrostalo. Toivottavasti Siilinjärven kunta on jo suunnittelemassa sellaista. En tarkoita palvelutaloa, vaan helppokulkuista lähellä palveluita olevaa asuintaloa johon voi hakeutua asumaan vuokralle sitten, kun ei pysty enää asumaan esim. rivitalossa. Uskon, että olisi tarvetta tällaiselle.

Abc-liikenneasema ja Lidl - niille olisi tilausta.

Melua liikaa, liikenne tai muu häiriö

Mopojen ääniin saisi kyllä puuttua. Häiritsee paljon.

Kelan, verotoimiston virkailijat voisivat tulla johonkin pop up -pisteeseen vaikka krt/kuukaudessa

Pienyrittäjiä esim ompelu- tietokone korj. neuvonta, pyöränhuoltoa

Koirankakka- ym. roskiksia lisää, ettei tarvitse muualle roskata.

Torin ympäristö ei ole nykyisin viihtyisä. Nykyisen kuntokeskuksen ympäristö epäsiisti, erityisesti takapiha ja vierusta, jossa kävelytie.

Rinki-kierrätyspiste väärässä paikassa.

Kyläelämää! Houkuttelevuutta vapaamuotoiseen kyläläisten tapaamiseen (kesällä torilla tai kahvilassa) VuoKu on hyvä.