Yhdistystoiminta

Tällä sivulla on tietoja Vuorelassa toimivista yhdistyksistä ja yhteisöistä

Vuorelassa on monella eri toimintalohkolla toimivia yhdistyksiä ja toimijoita. Seuraavassa on lyhyesti kerrottu heidän toiminnoistaan.

Vuorelan Kunto (VuoKu) on Etelä-Siilinjärvellä, Vuorelassa ja Toivalassa toimiva yli 800 jäsenen kuntoliikuntaseura, joka järjestää monipuolisia liikunta-mahdollisuuksia lapsille ja aikuisille esim. jumppia ja tanssiliikuntaa vauvasta vaariin, vesijumppaa, avantouintia, pallopelejä, kehonhuoltoa,kulttuurimatkoja ja ylläpitää hiihtolatuja. Katso tarkemmin www.vuorelankunto.fi.

.

Vuorelan kylätoimikunta on toiminut 40 vuotta. Tänä päivänä kylätoimikunta on olemassa vuorelalaisten tarpeista esille tulevien asioiden eteenpäin viemistä varten. Yhteisöllisyyden lisäämiseksi kylätoimikunta järjestää taphtumia kylän asukkaille. Kylätoimikunta ei ole muista toimijoista erillään, vaan se on toimivien yhteisöjen ja kansalaisten yhteenliittymä.

Vuorelan Martat on vuonna 1971 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja arjen hallintaa sekälisätä kotitalouden arvostusta. Martat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa joko järjestötilassa tai Vuorelan kirkolla. Puheenjohtajana toimii EijaLaitanen, sihteerinä Anneli Kröger sekä tiedottajana Aira Voutilainen.

Veikot aloitti toimintansa urheilun saralla keväällä 2003. Toiminta käynnistyi salibandyllä. Keväällä 2004 Veikkojen uusin aluevaltaus oli Suomessa ensi kertaa järjestetyt katulätkän SM-kisat. Syksyllä 2004 Veikoista tuli rekisteröity yhdistys.

Virallisena yhdistyksenä Veikot on osallistunut kolmen kauden ajan Suomen Salibandyliiton sarjoihin. Koko historiansa Veikot on myös pelannutrullakiekkoa. Seura on saavuttanut kansallista menestystä. Lisää tietoa Veikkojen toiminnasta löytyy https://veikot.fi/ - sivustolta.

Nimestään huolimatta TOU:n toiminta ulottuu myös Vuorelaan. Toivalan Urheilijat ry toimii kasvattajaseurana yhteistyössä alueen vanhempien, yhteisöjen ja muiden seurojen kanssa. ToU:ssa arvostetaan kaikkia lajeja, joissa lapsi ja nuori voi kehittyä omin edellytyksin. Seurassa keskitytään jalkapalloiluun. Lisäksi järjestetään mm. lasten sarjajuoksut ja koko perheen yhteinen ulkoilutapahtuma talvella lasten hiihtojen ohessa sekä Zumbaa. Lisätietoa: http://www.toivalanurheilijat.fi/

Jääkiekon ystäville harrastusmahdollisuus avautuu Vuorelan Ässien kautta. Lisätietoa on saatavilla osoitteesta: www.facebook.com/VuorelanAssat

Vuorelan kirkko eli Toivalan-Vuorelan seurakuntakeskus on monipuolinen toiminnan talo - yksi Vuorelan yhteisöllisen taajaman merkittävistätoimintapaikoista. Sen kirkkosalissa vietetään jumalanpalveluksia ja juhlia, kerhotiloissa kokoontuvat eri-ikäisten ryhmät ja partiokolossa partiolaiset,Kuilun Kulkijat ry. Vuorelan kirkolla palvelee myös diakoniatoimisto. Lisätietoja www.siilinjarvenseurakunta.fi.

Vesialueiden käytöstä ja hyödyntämisestä saa parhaiten tietoa alueen osakaskuntien kautta. Vuorelan alueella (Kallavesi) toimii aktiivisesti 3 osakaskuntaa.

Metsästyksestä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään metsästysseuraan, joka on Räimällä.

Tietotekniikan neuvontaa senioreille vertaisohjauksena harjoittava yhdistys, jolla on toimintapaikka Kunnonpaikassa. Toimintaan kuuluu myös kotonatapahtuva ohjaus. https://www.savonetti.fi/

toimii myös Vuorelassa. Linkistä löytyy tietoa vertaisryhmistä, https://www.hengitysyhdistys.fi/kuopionseutu

Yhteenveto yhdistystoiminnasta: Vuorelassa voisivat toimintaa ja tapahtumia järjestää myös monet muut järjestöt, joiden jäsenistä osa asuueteläisellä Siilinjärvellä, mutta joiden toiminta on pääasiassa kirkonkylässä.

Tässä on linkkejä Vuorelalaisia palveleviin toimijoihin

Vuorelan Kunto

Toivalan Urheilijat