Palvelut

Palvelut

 

Kunnalliset palvelut

Vuorelassa on päiväkoti, nuorisokeskus ja kirjasto, terveyskeskus, hammaslääkäripalvelut, laboratorio ja neuvolapalvelut sekä lasten päivähoitopalvelut.

Vuorelassa on koulu, jossa opetetaan luokka-asteita 1-6. Koulussa on noin 300 oppilasta

Seurakunnan palvelut

Vuorelassa on Vuorelan kirkko eli Toivalan - Vuorelan seurakuntakeskus. Sen kirkkosalissa vietetään jumalanpalveluksia ja juhlia, kerhotiloissa kokoontuvat eri-ikäisten ryhmät ja partiokolossa partiolaiset. Vuorelan kirkolla palvelee myös diakoniatoimisto.

Yksityiset palvelut

Kylällä on kaksi ivittäistavarakauppaa: Sale, joka korvataan Smarketilla 2014 ja K– market se ivittäistavaroita huoltoaseman yhteydessä myyvä K-Extra. Kylällä on myös apteekki ja paikallisosuuspankki se Kylpylähotelli Kunnonpaikka, jossa on uima-altaita, kuntosali, squashhalli ja liikuntasali. Kunnonpaikan rannalla voi myös pelata rantalentopalloa, frisbee- ja minigolfia.

Liikunta- ja vapaa-aikapalvelut

Vuorelan eittämätön maisemallinen vahvuus on Kallaveden vesistö- ja rantamaisemat ja taajaan asutun alueen välitön kosketus maaseutuluontoon. Simpan rannassa on hyuimaranta, jonka yhteydessä on myös Simpan maja, jossa on sauna sekä talvisin Vuokun ylläpitämä avantouintipaikka ja latukahvila.

Koulujen pihoilla tai välittömässä läheisyydessä on pelikentät. Kuntoutuskeskuksen ympäristössä kulkee kuntopolku, josta on yhteys Vuorelan koululle. Talvisin Kunnonpaikasta ja päiväkoti Pikku Siilistä on yhteyslatu Vuorelan koululle ja jääladun kautta Paasisalon kuntopolkuun ja ulkoilualueeseen, jossa kiertää myös luontopolku. Jääladut ylläpidetään Simpan majalta Tomperin saareen. Tomperissa on ympäri vuoden kaikille avoin luonnossa liikkujien tukikohta, jossa on taukotupa, keittokatos, laavu ja kaivo. Sen omistaa Siilinjärven seurakunta ja sitä hallinnoi Vuorelan Kunto.

Vuorelalaisia palvelevat myös Toivalan puolella olevat jäähalli ja tekonurmikenttä.

 

Kyläkysely osoittaa, että palveluiden tila Vuorelassa on kokonaisuudessaan hyvä. Yksityiskohtaiset yhteenvedot asukkaiden käsityksistä mitkä palvelut toimivat hyvin ja missä on pahimmat puutteet selviävät seuraavasta taulukosta.


Alisivut (1): Kunnalliset palvelut